
Není nad vlastní čokoládu. Hořká, mléčná nebo bílá?
Čokoláda patří mezi nejoblíbenější pochoutku ve všech zemí. Historie této pochoutky sahá do doby před Kristem, a to přibližně tisíc let. První vaření čokolády je poté připsáno Mayům a Aztékům. Díky Kryštofu Kolumbu, který přivezl v roce 1502 čokoládu do Evropy, začala její popularita stoupat a lidé ji vzali jako součást běžného života.
Holanďané v roce 1815 založili první továrnu na výrobu čokolády a později si nechali patentovat samotnou výrobu čokoládového prášku. Tabulka čokolády, tak jak ji známe my, se na světě objevila v roce 1847 a vznikla jako spojení kakaového prášku, cukru a rozpuštěného kakaového másla. Ovšem lidská fantazie zde nezhasla a lidé začali vymýšlet další nové formy čokolády. Začala se vyrábět mléčná čokoláda a v roce 1913 mohli lidé ochutnat první plněné čokoládové bonbony.
Vaření čokolády je proces, který končí příjemným a sladkým výsledkem. Přijďte si ho sami vyzkoušet a vyrobte si originální postavičku.
Tento zážitek dosud nebyl ohodnocen žádným uživatelem. Pokud jste jej zažili, ohodnoťte jej jako první.
V každé kultuře existuje určitá forma terapeutické masáže; popisy mnoha metod, které jsou používány dodnes, známe z nejstarších zapsaných lékařských textů. Čínský rukopis z roku 2700 před naším letopočtem doporučuje každé ráno provádět automasáž „proti nachlazení.